UZBUNA U PENTAGONU: Islamska država objavila listu visokih američkih oficira za odstrel!
Foto: Printscreen

Sajber rat

UZBUNA U PENTAGONU: Islamska država objavila listu visokih američkih oficira za odstrel!

Planeta -

Takozvana "hakerska divizija" terorističke ID objavila je imena više o 70 američkih oficira umešanih u ratove u Siriji i Iraku i zapanjujuće detalje o njima - od punih imena preko adrese i brojeva telefona, do imejlova i fotografija.

Na vrhu liste je poručnik Šon Makfarland, komandant zapadnih koalicionih snaga u Siriji.

"Pošto nastavljate s agresijom prema Islamskoj državi i kampanjom bombardovanja muslimana, znajte da smo u vašoj elektronskoj pošti i kompjuterskim sistemima, posmatramo i snimamo svaki vaš pokret", navodi se u pretnji američkim oficirima.

"Imamo vaša imena i adrese, ulazimo u važe imejlove i profile na društvenim mrežama, izvlačimo tajne podatke i dajemo ih vojnicima kalifata koji će vas uskoro, s Alahovom dozvolom, napasti u vašoj rođenoj zemlji", piše dalje.

"Ubijajte ih gde god da su. Kucajte na vrata njihovih domova, odrubite im glave, izbodite ih, pucajte im u lice ili ih raznesite eksplozivom", naređuje Islamska država teroristima.

"Znamo da ID i druge organizacije tvrde da su aplaudovale imena američkih vojnika i pripadnika koalicije protiv njihove organizacije. Radimo sve što je potrebno da zaštitimo naše vojnike i njihove porodice i obaveštavamo ih o svim promenama u bezbedosti", prokomentarisao je portparol Pentagona Adrijan Gelovej.

(Džeruzalem post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track