OZBILJNA RAZMENA VATRE: Izraelski vazdušni napadi na Gazu posle raketiranja
Foto: Twitter/screenshot

Sirene se oglasile rano jutros

OZBILJNA RAZMENA VATRE: Izraelski vazdušni napadi na Gazu posle raketiranja

Planeta -

Izraelska vojska je saopštila danas da je napala položaje palestinskog pokreta Hamas u odgovoru na raketnu vatru prema Izraelu. Sirene su se oglasile na jugu Izraela rano jutros, upozoravajući na dolazeću raketu. Jedna je pala u otvoreno polje, a povreda i štete nije bilo.

Vojska je saopštila da se osvetila vazdušnim udarima protiv islamskog Hamasa koji vlada pojasom Gaze. Palestinski mediji javljaju da ni tamo nije bilo ranjenih. Pripadnici Hamasa ispaljivali su granate na Izrael u poslednja tri dana što je izazvalo odmazdu Izraela, navela je agencija AP.

Palestinski napadi su se pojačali nakon što je izraelska vojska u četvrtak otkrila tunel za napade na Izrael prokopan ispod granice s pojasom Gaze. Hamas je tokom 50 dana rata u leto 2014. godine koristio tunele da napada Izrael i ispalio hiljade raketa. Najnovija razmena vatre je najozbljnija od okončanja tog rata. Egipat posreduje da se obnovi primirje, saopštili su u četvrtak i Izrael i Hamas. Ta zemlja je i ranije posredovala uspostavljanju zatišja između dve strane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track