VRATILA AVION JER SE UPLAŠILA OD MATEMATIKE Prijavila saputnika da je terorista jer piše nešto čudno
Foto: AP I Printscreen Facebook

Ceo svet joj se smeje

VRATILA AVION JER SE UPLAŠILA OD MATEMATIKE Prijavila saputnika da je terorista jer piše nešto čudno

Planeta -

Italijanskog profesora izveli su iz aviona "Amerikan erlajnza" i ispitivali ga jer je žena koja je sedela pored njega pomislila bila ubeđena da pored nje sedi terorista jer je "pisao nešto neobično" u beležnicu - ispostavilo se da su to matematičke jednačine.

Ispostavilo se da je "terorista" 40-godišnji Gvido Mencio, profesor ekonomije s prestižnog Univerziteta u Pensilvaniji, koji je u četvrtak putovao iz Filadelfije u Sirakuzu.

Profesor kao profesor - koristio je slobodno vreme da rešava diferencijalne jednačine. Za ženu koja je sedela pored njega jednačine su španska sela, pa je pozvala stjuardesu i digla uzbunu.

Mencio je na svom profilu na Fejsbuku napisao da se avion zatim vratio na izlaz, a putnica je ubrzo izašla. Osoblje u avionu zatražilo je i od njega da izađe, a napolju ga je čekao nekakav agent.

"Pitali su me o ženi pored mene i rekao sam da nisam primetio ništa čudno. Rekli su mi da je mislila da sam terorista jer sam zapisivao nešto čudno na papir", napisao je i dodao da je počeo da se smeje i odveo agente u avion da im pokaže svje jednačine.

Profesor je inače crnokosi kovrdžavi Italijan, a predavao je i na Prinstonu i Stanfordu.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja