Najnovije vesti

Pariski vatrogasci silovali novog kolegu
Foto: REUTERS

Rasformiran paradni odred

Pariski vatrogasci silovali novog kolegu

Planeta
Regrut ovog odreda obratio se policiji s navodom da je silovan u autobusu, kojim se sa ostalim članovima vraćao sa jednog nastupa u istočnoj Francuskoj 6. maja

PARIZ - Vatrogasna brigada Pariza rasformirala je danas svoj paradni odred nakon što je 13 njegovih članova optuženo da su učestvovali u silovanju novog kolege.

 

Jedan pripadnik ovog odreda optužen je za silovanje, dvojica za seksualni napad, sedmorica za napad, a trojica za prisustvovanje silovanju jednog regruta tokom "rituala inicijacije", u autobusu kojim se odred prevozio, navode tužioci.

 

General Žil Glen, zapovednik vatrogasne brigade Pariza, na sastanku na kom je objavio da će odred biti rasformiran, izjavio je da se oseća izneverenim zbog ovih neprihvatljivih postupaka, rekao je njegov portparol za agenciju Frans pres.

 

Regrut ovog odreda obratio se policiji s navodom da je silovan u autobusu, kojim se sa ostalim članovima vraćao sa jednog nastupa u istočnoj Francuskoj 6. maja. Istražitelji kažu da postoji snimak ovog incidenta koji je zabeležen mobilnim telefonom.

 

Pariska vatrogasna brigada je vojna jedinica koju čini 8.500 pripadnika, a gimnastičarski paradni odred je do prošle sedmice, kada je ceo skandal izbio na videlo, bio njen ponos i obilazio je zemlju pokazujući svoje vešte akrobatske vežbe.

 

Prošle godine odred je učestvovao u spektakularnoj završnici parade na Dan pada Bastilje 14. jula.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...