(VIDEO) BRUKA ZA MEDALJU Elizabeta II i Kameron opleli po strancima, a nisu znali da ih snimaju
Foto: Printscreen YouTube

Strašan gaf

(VIDEO) BRUKA ZA MEDALJU Elizabeta II i Kameron opleli po strancima, a nisu znali da ih snimaju

Planeta -

Britanska kraljica je prozvala Kineze da su nepristojni, a premijer se požalio da mu dolaze llideri "neverovatno korumpiranih zemalja".

Elizabeta Druga "uhvaćena" je na video-snimku BBC-a kako kaže da su kineski zvaničnici tokom posete predsednika Sji Đinpinga Velikoj Britaniji u oktobru "bili veoma nepristojni prema ambasadoru" Britanije u Kini.

Na snimku koji je objavljen danas vidi se kako Elizabeta na njenom rođendanskom prijemu u Bakingemskoj palati razgovara sa policijskom zvaničnicom Lusi Dorsi, koja je bila zadužena za bezbednost tokom posete kineske delegacije. Dorsijeva je ispričala kraljici da je to bio zaista izazov, a kraljica kaže da je svesna toga.

"Bili su veoma nepristojnii prema ambasadoru", dodaje kraljica Elizabeta.

Na istom prijemu britanski premijer Dejvid Kameron uhvaćen je kamerom kako razgovara s kraljicom o samitu protiv krupcije koji se danas održava u Londonu.

"Imali smo veoma uspešan sastanak kabineta jutros na kome smo razgovarali o samitu protiv korupcije," rekao je Kameron kada mu je prišla kraljica. "Imaćemo Nigerijce, zapravo lideri nekih neverovatno korumpiranih zemalja će doći u Britaniju", rekao je on.

Elizabeta II na to nije reagovala, ali nadbiskup od Kanterberija jeste.

"Pa, taj predsednik zapravo nije korumpiran", prokomentarisao je nadbiskup pomirljivo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja