(VIDEO) OVO JE NAJVEĆI BLAM IKADA: BBC-jev intervju i danas je svetski hit!
Foto: Printscreen Youtube

Pamte ga i posle 10 godina

(VIDEO) OVO JE NAJVEĆI BLAM IKADA: BBC-jev intervju i danas je svetski hit!

Planeta -

Britanski medijski gigant BBC obeležio je deset godina od najvećeg gafa koji im se ikad dogodio

Naime, 8. maja 2006. godine novinarka Karen Boverman trebala je da uradi intervju sa stručnjakom za tehnologiju, Gajem Kivnijem. Intervju je propisno odrađen, ali sa skroz pogrešnom osobom.

Taj dan je jedan drugi Gaj, Gaj Goma računarski tehničar iz Republike Kongo, došao u zgradu BBC-ja na razgovor za posao. Producent je došao po njega i odmah ga pitao: ‘Jeste li vi Gaj?’

Goma je odgovorio da jeste i pre nego što se snašao, već se našao u studiju, ozvučen mikrofonima. Da nešto nije u redu, postalo mu je jasno kad ga je novinarka predstavila kao Gaja Kivnija, ali je mislio da je to možda neki test u sklopu razgovora za posao.

Zato je odlučio da pokaže šta zna i odgovarao je na sva pitanja. Pričao je čak i o sukobu Apple Corps i tadašnjeg Apple Computera te je sasvim slučajno prorekao da će jednoga dana nastati servisi kao što su Spotify, Netflix, iTunes.

Iako je postao zvezda a njegov nastup nazivaju ‘najvećom greškom ispred kamera svih vremena’, Goma ipak nije dobio posao jer na pravom intervjuu nije briljirao.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track