BAGATELA: U ovoj zemlji po ceni stana kupite čitav grad
Foto: Reuters

Rasprodaja

BAGATELA: U ovoj zemlji po ceni stana kupite čitav grad

Planeta -

U ovom gradu tek polovima kuća ima svoje stanare, ali stručnjaci smatraju da je ovo dobra lokacija za neki muzički festival ili odmaralište

Mladi Australijanci se pitaju kako da nađu dobar posao i kupe svoj stan u većim gradovima? Rešenje je možda kupovina čitavog grada.Da, ceo grad Elis Krik je na prodaju. Grad se nalazi u Kvinslendu u blizini Brizbejna. U njemu ima samo 16 kuća, ali i cela infrastruktura, čak i jedna brana.

Cena je skoro 550 hiljada dolara, a to je suma za koju u predgrađu Sidneja možete kupiti tek dvosoban stan. Grad je naime stara strugara sa svom neophodnom mašinerijom.

Grad je kupio bračni par 2008., a prošle godine je ponuđen a prodaju po ceni od dva miliona dolara koja je morala da bude snižena.

Polovina kuća ima svoje stanare, ali stručnjaci smatraju da je ovo dobra lokacija za neki muzički festival ili odmaralište.Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Newsweek otkriva: Kako u Srbiji preživeti otmicuMusliman je postao prvi čovek Londona: Ovo je lista hrišćanskih funkcionera u muslimanskim zemljama​Groblja metala: Evo gde mašine odlaze kada "umru" (FOTO)U dalekim prostranstvima i ledenim morima: Ovo je dvanaest najopasnijih životinja Rusije (FOTO)Da je preživela samo još deceniju, evo kako bi SFRJ izgledala 2000.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track