IRAN OPTUŽIO KARDAŠIJANOVU: Stranci te regrutovali da se pokazuješ na mrežama i kvariš nam žene
Foto: Profimedia

Teorija zavere

IRAN OPTUŽIO KARDAŠIJANOVU: Stranci te regrutovali da se pokazuješ na mrežama i kvariš nam žene

Planeta -

Iranska revolucionarna garda je optužila rijaliti TV zvezdu Kim Kardašijan da preko Instagrama kvari iranske žene.

Prema izveštajima u iranskim medijima Kardašijanova, koja je u braku sa reperom Kanje Vestom i verovatno najpoznatija po svojoj oskudnoj garderobi na društvenim mrežama, regrutovana je od od strane Instagrama da "bi ovo učinila normalnim" i privukla sledbenike u Iranu.

Njen otac Robert Kardašijan, emigrirao je u Ameriku iz Jermenije, a Kardašijanova se uvek hvalila svojim jermenskim korenima i prošle godine čak posetila region u znak sećanja na 1915. godinu i genocid nad Jermenima. Jermenija se graniči sa Iranom koji je još uvek dom manjeg broja Jermena.

U nedelju, Mustafa Alizade, portparol jedinice Revolucionarne garde za internet zločine, izjavio je da Kardašijanova "cilja mlade ljude i žene".

"Stranci stoje iza nje jer ciljaju porodice", rekao je on. "Ove šeme potiču iz celog Persijskog zaliva i Engleske. Kada se povuče operativni grafikon, videćete da je to strana operacija."

"Gospođa Kim Kardašijan je popularna manekenka pa je generalni direktor Instagrama rekao:"To je normalno". Nema sumnje da je uključena finansijska podrška uključena. Mi smo ovo veoma ozbiljno shvatili", rekao je on.

Navodi protiv Kardašijanove dolaze nakon skandala hapšenja osam iranskih modela koji su postavljale fotografije na društvene mreže, a koje su proglašene "neislamskim".

Hapšenja do kojih je došlo u martu bila su deo operacije, poznate kao "Spider-2", a koja je ciljala žene koje koriste Instagram da pokažu svoju figuru ili otkriju kosu.

Dobro poznati model, Elham Arab, koji je najpoznatiji po svojoj plavoj kosi, kasnije se izvinjavala zbog svog ponašanja na iranskoj državnoj televiziji.

(Middle east eye)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja