DA LI JE OVO PREOKRET U ISTRAZI? Evo šta se dogodilo neposredno pre pada egipatskog aviona
Foto: AP

Novi detalji

DA LI JE OVO PREOKRET U ISTRAZI? Evo šta se dogodilo neposredno pre pada egipatskog aviona

Planeta -

Podaci iz automatskog sistema koji razmenjuje sa službama na zemlji podatke iz aviona pokazuju da se pre samog pada aviona "Egipat era" uključio detektor za dim. Crna kutija, međutim, još nije pronađena.

CNN je objavio da je do tih podataka došao iz egipatskog izvora, dodajući da oni potiču iz automatskog sistema ACARS koji rutinski šalje podatke o letu matičnoj avio kompaniji, prenosi Rojters.

Jedan američki zvaničnik je, međutim, okarakterisao izveštaj kao nepotrvrđenu glasinu, navodi agencija.

Timovi koji tragaju za olupinom aviona "Idžipt era" u Sredozemnom moru pronašli su ranje danas kod obale Aleksandrije deo tela, sedišta i kofere, a dok istražitelji nastoje da otkriju uzrok pada "erbasa A320", evropski bezbednosni zvaničnici saopštavaju da među putnicima nema imena osoba sa listi poznatih terorista.

Egipatsko Ministarstvo za civilnu avijaciju potvrdilo je da su pronađeni ljudski ostaci za koje se veruje da pripadaju putnicima "Idžipt era" koji se srušio u Sredozemno more na letu iz Pariza za Kairo.

Radijus potrage za olupinom aviona značajno smanjen

Egipatsko Ministarstvo za civilnu avijaciju potvrdilo je da su pronađeni ljudski ostaci za koje se veruje da pripadaju putnicima "Idžiptera" koji se srušio u Sredozemno more na letu iz Pariza za Kairo.

"Egipatska ratna mornarica uspela je da izvuče još delova aviona, nešto stvari koje su pripadale putnicima, ljudske ostatke i sedišta aviona. Potraga se nastavlja", navedeno je u saopštenju tog ministarstva koje je preneo Rojters.

Ova agencija podseća da je ranije danas grčki ministar odbrane Panos Kamenos izjavio da je egipatska vojska pronašla delove tela.

Egipatski list "Al-Masri al-Jum" objavio je istovremeno da je ministar za civilnu avijaciju Šerif Fati saopštio članovima porodica žrtava da u rušenju aviona "Idžiptera" nije bilo preživelih i egipatska vojska čini sve da bi locirala olupinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja