ZBOG NJEGA SU UBIJENI LAVOVI: Umislio da je božji prorok, upozoravao na apokalipsu
Foto: Tviter/NoticiasChelmevision

E, svašta

ZBOG NJEGA SU UBIJENI LAVOVI: Umislio da je božji prorok, upozoravao na apokalipsu

Planeta -

Ceo događaj je opisan kao pokušaj samoubistva, a čuvari su morali da upucaju lavove što je naišlo na veliku osudu javnosti iaktivista za zaštitu životinja.

U međuvremenu, pojavile su se nove informacije o Feradi. On je, naime, ostavio u svojoj odeći poruku na kojoj je pisalo da je kraj sveta blizu.

"Apokalipsa je stigla, znaću kad je došao kraj. Ja sam prorok i vratio sam se narodu", pisalo je.

Iako je nejasno da li se radilo o pokušaju samoubistva, svedoci iz zoo-vrta kažu da ih je podsetio na Danila, koji je po biblijskoj priči, bačen lavovima dok ga nije spasio anđeo. Ističe se i da su u Feradinom novčaniku pronađena dva crteža lava.

Jedna od žena koja se tada zatekla zoo-vrtu, Sintija Vaskez, izjavila je da životinje nisu odmah napale mladića i kritikovala je osoblje vrta zbog sporog reagovanja.

"Lavovi su se u prvi mah igrali sa njim, a onda su ga napali. Čuvari su prvo vodenim mlazevima hteli da oteraju lavove, a onda su ih upucali", rekla je.

Smatra se da je Ferada hteo da se ubije jer se nikada nije pomirio sa tim da mu je majka umrla kada je imao 11. godina i zbog tog aje imao dosta problema. Posle toga, otac je počeo da pije, a on je bio pepušten sam sebi, pa se kasnije priključio i vojsci.

Ferada se trenutno nalazi u bolnici jer je zadobio ozbiljne povrede lica, lobanje, vrata, ramena i prepona.

(Unilad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track