(FOTO) NAJVEĆI BAKSUZ IKADA: Napravio figuru od 10.000 kockica, a onda je uništilo malo dete
Foto: Printscreen Weibo

Kad te neće, neće te

(FOTO) NAJVEĆI BAKSUZ IKADA: Napravio figuru od 10.000 kockica, a onda je uništilo malo dete

Planeta -

Mladi umetnik bio je devastiran nakon što je njegovu LEGO skulpturu koju je pravio tri dana bez spavanja, uništilo dete u prvom satu nove izložbe.

1 / 4 Foto: Printscreen Weibo

Mladić, iz grada Venzhou u istočnoj Kini, proveo je tri dana stvarajući komplikovano umetničko delo bez spavanja. On je na svom Veibo profilu objavio da se osećao frustrirano nakon nemilog događaja koji se desio tokom izložbe LEGO u gradu Ningbo.

On je prethodno na profilu fotografisao kako je pravio figuru lisca iz crtanog filma Zootopia.

Na jednoj od slika, moglo se videti kako je ponosan na svoj rad koje je bio izložen u velikom tržnom centru. Na poslednjoj fotografiji može se videti potpuno uništena skulptura.

"Jedan sat nakon otvaranja izložbe, dečak starosti od četiri do pet gurnuo je Nika i on je pao na zemlju i razbio se na komade", napisao je umetnik imenovan kao Gospodnin Džao. Skulptura, koja se sastojala od oko 10.000 kockica, procenjena je na 100.000 juana (10.000 funti).

Sve skulpture na izložbi su bile odvojene od posetilaca konopcima, ali deci je bilo dozvoljeno da slikaju sa njima jedan po jedan.

Čovek je rekao da je labavo zalepio kockice, ali skulptura nije bila dovoljno jaka da izdrži guranje.

Otac deteta se navodno izvinio umetniku. Džao je odbio novčanu nadoknadu a medijima je rekao da "dete to nije učinilo namerno".

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja