UŽAS U MEKSIKU: U masovnoj grobnici pronađeno 117 tela, među njima i deca!
Foto: Reuters

Skandal

UŽAS U MEKSIKU: U masovnoj grobnici pronađeno 117 tela, među njima i deca!

Planeta -

Meksičke vlasti okončale su ekshumaciju tela iz masovne grobnice u saveznoj državi Morelos, a u njoj je pronađeno ukupno 117 tela.

Među nađenim telima su i tela dvogodišnjeg dečaka, sedmogodišnje devojčice i jednog fetusa.

Stručnjacima za forenziku je trebalo 12 dana da iskopaju grobnicu, koju su 2014. u gradu Tetelsingo napravile meksičke vlasti, a u njoj je pronađeno jedno telo više nego bi zvanično trebalo da ih ima, prenela je agencija AFP.

Meksički zakoni dozvoljavaju vlastima da sahrane tela koja nisu identifikovana, a koje niko nije tražio da preuzme, ali je u slučaju grobnice u Tetelsingu u centralnom Meksiku bilo nepravilnosti.

Državni tužilac Morelosa Havijer Peres je izjavio da vlasti istražuju zašto u dokumentima stoji da u grobnici ima 116, a ne 117 tela, koliko ih je pronađeno, i dodao da vlasti nastavljaju iskopavanje kako bi se uverili da nema još neidentifikovanih tela.

Ovaj slučaj je izazvao skandal u Meksiku, gde je tokom proteklih deset godina u ratovima narko kartela nestalo više od 28.000 ljudi.

Peres je rekao da je ženski fetus star 36 nedelja, gotovo pred porođajem, pronađen 2012. na ulici u gradu Kuernavaka, sedmogodišnja devojčica je pronađena mrtva 26. decembra 2012. između Kuernavake i Hiutepeka, dok je dvogodišnji dečak nađen u reci u aprilu 2013, nakon čega je utvrđeno da je preminuo od udarca u glavu.

Tela te dece niko nije tražio da preuzme, naveo je Peres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track