Najnovije vesti

IZRAEL: Suspendovane dozvole za ulazak za 83.000 Palestinaca!
Foto: PROFIMEDIA

Odgovor Tel Aviva

IZRAEL: Suspendovane dozvole za ulazak za 83.000 Palestinaca!

Planeta

Izrael je danas saopštio da je suspendovao dozvole za ulazak na teritoriju te zemlje za 83.000 Palestinaca tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana, posle pucnjave u Tel Avivu u kojoj su ubijene četiri osobe.

"Sve dozvole za Ramazan, posebno dozvole za porodične posete Izraelu iz Judeje i Samarije, zamrznute se", saopštila je služba zadužena za civilna pitanja na Zapadnoj obali (COGAT),  prenosi AFP.

U saopštenju se precizira da će ovom merom biti pogođeno 83.000 Palestinaca i dodaje se da je pristup Izraelu zamrznut i za 200 stanovnika Gaze koji su već dobili dozvole za posetu rođacima tokom Ramazana.

Četiri osobe ubijene su u sinoćnom napadu u centru Tel Aviva, dok ih je šest povređeno, saopštile su izraelske vlasti.Šef policije u Tel Avivu Moše Edri rekao je da je došlo do pucnjave na dve lokacije u blizini popularne tržnice na otvorenom Šarona, javio je AP.

"U pitanju je teroristički napad. Dvojica terorista otvorila su vatru na civile", kazao je on.

Napad je izazvao haos na ulicama Tel Aviva, a na društvenim mrežama su postavljeni snimci ljudi koji panično beže.Edri je dodao da su obojica napadača uhvaćena i da je jednom pružena lekarska pomoć zbog prostrelne rane.

Policija je saopštila da su dvojica napadača članovi iste porodice iz palestinskog sela Jata, u blizini Hebrona na Zapadnoj obali koji je bio žarište nasilja tokom nedavnog talasa nemira, navodi AP.

Incident se dogodio u četvrti sa brojnim kafeima i restoranima u samoj blizini centralnog štaba vojske i objekta MInistarstva odbrane Izraela.

Najnoviji napad je prvi nakon zatišja koje je usledilo posle gotovo svakodnevnih palestinskih napada na Izraelce koji su počeli u oktobru i trajali nekoliko meseci, navodi Rojters.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...