RUSI PROZVALI BRITANCE: Išla je po površini i u pratnji remorkera! Bilo bi čudno da je niste videli
Foto: Youtube

RUSI PROZVALI BRITANCE: Išla je po površini i u pratnji remorkera! Bilo bi čudno da je niste videli

Planeta -

Podmornica "Stari Oskol“ plovi površinom mora zajedno sa remorkerom do Crnomorske flote i bilo bi čudno da je britanska mornarica nije primetila.

To se navodi u saopštenju službe za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Rusije.

Ranije su britanski mediji javili da su brodovi britanske kraljevske mornarice uočili i da prate rusku podmornicu u Severnom moru. Britanski vojni zvaničnici su izjavili da je otkrivanje podmornice rezultat zajedničkih napora sa saveznicima NATO.

Mornarica će zadržati budnost da bi zaštitila Britaniju od potencijalne pretnje.

"U Ministarstvu odbrane Rusije začuđeni su što su za otkrivanje plovila koje se kreće malom brzinom po površini mora u pratnji remorkera bili potrebni zajednički napori mornarice Velike Britanije i njenih saveznika u NATO“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo takođe navodi da su prethodnih nekoliko dana trgovački brodovi raznih država po staroj pomorskoj tradiciji pozdravljali mornare podmornice u Barencovom, Norveškom i Severnom moru.

Dizel-električna podmornica projekta 636.3 "Stari Oskol“ nakon završetka testiranja u Baltičkoj i Severnoj floti plovi ka mestu stalnog stacioniranja Crnomorske flote. Podmornica se kreće u nadvodnom položaju u pratnji remorkera "Altaj“.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track