(VIDEO) BIVŠA ŽENA UBICE IZ ORLANDA Tukao me, držao u kući, roditelji su me čupali iz njegovih ruku!
Foto: Printscreen YouT I Rojters

Jedva se spasla

(VIDEO) BIVŠA ŽENA UBICE IZ ORLANDA Tukao me, držao u kući, roditelji su me čupali iz njegovih ruku!

Planeta -

Omar je bio mentalno bolestan, nasilan čovek, kaže Sitora Jusifiju (29), bivša žena Omara Matina, masovnog ubice koji je u pucnjavi u gej klubu u Orlandu ubio 50 i ranio 53 osobe pre nego što je poginuo u razmeni vatre sa policajcima specijalcima.

Bivša Mateenova supruga izjavila je da je Mateen bio emotivno i mentalno nestabilan i imao nasilnu narav.

"Tukao me je. Došao bi kući i počeo da me bijer jer nisam oprala veš ili nešto slično", izjadala se ona Vašington postu.

Omara je upoznala na internetu pre osam godina. Ubrzo su se upoznali i počeli da se zabavljaju, a venčali su se u martu 2009. i preselili u Fort Pirs, na Floridu. Isprva je brak bio normalan, ali muž je ubrzo počeo da je fizički i psihički zlostavlja.

"U početku se normalno ponašao, starao se o porodici, voleo je da se šali. Nekoliko meseci kasnije, shvatila sam da je nestabilan. Videla sam da je bipolarna ličnost, iz čista mira bi se žestoko zabrinuo i počela sam da se plašim za život", priča Sitora.

"A onda je počeo često da me psihički zlostavlja, nije mi dozvoljavao da razgovaram s porodicom, držao me je kao taoca. Često se svađao sa svojim roiteljima, ali pošto je bio usmeren na mene, najviše se iživljavao na meni", kaže ona.

Brak se pretvorio u pakao i Sitora je posle četiri meseca morala da spasava goli život. Zapravo, roditelji su shvatili da će im zet ubiti ćerku, pa su 2011. doputovali i bukvalno je odveli iz kuće.

"Bukvalno su me oteli iz njegovih ruku", seća se Sitora i dodaje da je Omar imao kratak fitilj - ali i srebrni pištolj i istoriju zloupotrebe steroida. Brzo je primetila da je "emotivno nestabilan, bolestan... Bio je mentalno nestabilan i mentalno bolestan i očigledno duboko poremećen i istraumatizovan".

Sitora kaže da je Omar bio vernik, ali ne i ekstremista. Želeo je da bude policajac, družio se s policajcima i čak je radio u centru za maloletne delinkvente da bi stekao iskustvo. Razveli su se 2011.

"Preknula sam svaki kontakt s njim, sve sam blokirala, a moja porodica ga je upozorila da će ga prijaviti vlastima ako pokuša da stupi u kontakt sa mnom. I već sedam-osam godina nemamo nikakav kontakt", navodi Sitora i kaže da su je roditelji juče ujutro probudili i saopštili joj da je Omar postao najgori masovni ubica u istoriji Amerike.

"Prvo što su mi rekli bilo je 'tvoj bivši muž je umešan u masovnu pucnjavu'. Bila sam očajna, u šoku i bilo mi je strašno teško zbog ljudi koji su ostali bez svojih najmilijih i porodice koje sada pate", dodaje ona.

(Gardijan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track