KURDI NAJAVILI OSVETU DŽIHADISTIMA ZBOG ORLANDA: E sad ćemo vam upasti u sva uporišta
Foto: Profimedia

Hrabro

KURDI NAJAVILI OSVETU DŽIHADISTIMA ZBOG ORLANDA: E sad ćemo vam upasti u sva uporišta

Planeta -

Sirijski kurdski lideri osudili su napad u Orlandu u kojem je poginulo najmanje 50 civila i obećali da će se osvetiti Islamskoj državi u Siriji.

"Izražavamo naše saučešće američkom narodu", rekao je Ibrahim Kurdo, šef spoljnih poslova u Kobaneu.

"Saosećamo sa vama. To što se dogodilo u Belgiji i Francuskoj, dogodilo se i u Kobaneu", rekao je kurdski zvaničnik."Mi smo svi protiv ove ideologije koja preti čitavom svetu i nema granice", rekao je on.

"Mi smo ti koji veruju u bratstvo, i zato svet treba da nas podrže u borbi protiv terorizma. Opiremo se ovoj terorističkoj grupi i borićemo se protiv terorista u njihovim uporištima ", dodao je on.

Kurdske Pešmerge u akciji Foto Profimedia
Kurdske Pešmerge u akciji Foto Profimedia

Inače, vojni savet Manbija je 31. maja podržan od strane sirijskih demokratskih snaga da pokrene ofanzivu za zauzimanje ovog grada sa ciljem da se zatvori 98 kilometara dugačak džep na sirijsko-turskoj granici, koja je dugo korišćena od strane ID kao tranzitna tačka za prolazak džihadista koji su išli na Zapad.

"Verujemo da su napadači na Pariz i Brisel prošli kroz ovoj oblasti - od Rake do Manbija, a zatim u glavnim gradovima organizovali napade. Zato moramo da radimo sa snagama na terenu da zatvorimo ove oblasti", izjavio je u petak specijalni predsednički izaslanik Globalne koalicije protiv ID Bret Mek Gurk.

(ARA News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track