MASAKR U MADAGASKARU: Najmanje dvoje mrtvih i 70 ranjenih u eksploziji bombe!
Foto: Youtube

Terorizam

MASAKR U MADAGASKARU: Najmanje dvoje mrtvih i 70 ranjenih u eksploziji bombe!

Planeta -

ANTANANARIVO - Najmanje dve osobe su poginule, a oko 70 je ranjeno danas u eksploziji bombe na proslavi nacionalnog praznika u glavnom gradu Madagaskara, Antananarivu, saopštila je policija.

Eksplozija se dogodila u kasnijim popodnevnim satima na stadionu Mahamasina, gde se održavao koncert povodom proslave dana nezavisnosti.

Prema rečima policijskih zvaničnika, eksplodirala je ručna bomba i poginule su najmanje dve osobe, a napad je moguće okarakterisati kao teroristički jer je meta bio veliki broj ljudi.U napadu su ranjene najmanje 72 osobe, a premijer Madagaskara Olivije Solonandrasana Mahafali posetio je bolnicu u kojoj su smešteni povredjeni.

Poslednji napad na Madagaskaru dogodio se u januaru 2014. na istom stadionu, gde je u eksploziji bombe poginula jedna osoba, a više njih je ranjeno. Izvršilac i motivi tog napada ostali su nepoznati.Madagaskar postepeno izlazi iz sedmogodišnje političke nestabilnosti, izazvane sukobom izmedju gradonačelnika Antananariva Andrija Ražoeline i predsednika Marka Ravalomanane.

Skupština je prošle godine opozvala Ravalomananu, ali je sud odbacio tu odluku.Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja sveta i na četvrtom je mestu na listi država najteže pogodjenih gladju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track