ZAISTA DIVAN GEST: Profesor na leđima nosio bebu studentkinje kako bi ona mogla da prati predavanje
Foto: Facebook/joella Queen

Internet ga proglasio herojem

ZAISTA DIVAN GEST: Profesor na leđima nosio bebu studentkinje kako bi ona mogla da prati predavanje

Planeta -

Fotografija profesora Onorea Kahija sa Univerziteta Buake na Obali Slonovače, oduševila je mnoge jer pokazuje jedan zaista lep gest.

On je držao predavanje dok mu je na leđima bila beba jedne od studentkinja.

Plemenitim gestom profesor Kahi ponudio se kao babisiter za vreme predavanja kako bi bebina majka, mogla neometano da prati nastavu. Kahi je kazao kako su studenti isprva bili iznenađeni, da su se smeškali i potom fotografisali, ali i da su na kraju shvatili kako njegov potez daje podršku mladim majkama koje žele da nastave obrazovanje.

Ovaj profesor komunikacija na Univerzitetu Buake za BBC je rekao da žene ne sme obeshrabriti tuđi stav o tome šta bi ili šta ne bi trebalo da čine. Po podacima UN-a devojčice u subsaharskoj Africi ređe su u prilici da završe bilo kakvu školu, a vrlo ih je malo na univerzitetima.

"Ovde uglavnom prevladava muški šovinizam", kazao je Kahi, objasnivši da je dete uzeo i stavio u leđnu nosiljku jer je počelo da plače.

Dodao je i da nije želeo da mlada majka napusti predavanje. Mirni ritmični pokreti i profesorov blag glas umirili su bebu koja je vrlo brzo zaspala.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track