NOVI DETALJI NAPADA NA PARIZ: Salah Abdeslam imao mnogo veću ulogu nego što se mislilo
Foto: Francuska Policija

Svedočio drugi terorista

NOVI DETALJI NAPADA NA PARIZ: Salah Abdeslam imao mnogo veću ulogu nego što se mislilo

Planeta -

Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni za teroristički napad u Parizu, imao je mnogo veću ulogu nego što se smatra, izjavio je Mohamed Abrini, drugi optuženik.

Abdeslam, 26-godišnji francuski državljanin, uhapšen je u Briselu u martu zbog povezanosti s napadima 13. novembra u Parizu. U samoubilačkim bombaškim napadima i pucnjavi tada je poginulo 130 ljudi.

Abdeslam je uoči pariskih napada skupio ljude iz cele Evrope, rekao je Abrini belgijskim istražiteljima nakon hapšenja, javlja televizija VTM Nieuws.

Mohamed Abrini, Foto: Belgijska policija
Mohamed Abrini, Foto: Belgijska policija

"Ono što znam o Salahu je da je upravo on prikupio gotovo sve ljude uključene u napad na Pariz", prenosi se izjava Abrinija.

Abdeslam je izručen Francuskoj, gde se tokom prvog saslušanja branio ćutnjom. Abriniju, koji je priznao da je preživeli napadač na Brisel, takođe je određeno suđenje u Francuskoj, ali on ostaje u belgijskom pritvoru.

Abrinijev advokat Stanislas Eskenazi rekao je u belgijskoj televiziji RTBF da su izjave njegovog klijenta hipoteze koje još treba potvrditi ili opovrgnuti službena istraga, a i kritikovao je curenje informacija.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track