Najnovije vesti

(VIDEO) ZASTRAŠUJUČA MOĆ: Vojska SAD isprobala tajno seizmičko oružje
Foto: AP

Veštački zemljotresi koji mogu uništiti kontinente

(VIDEO) ZASTRAŠUJUČA MOĆ: Vojska SAD isprobala tajno seizmičko oružje

Planeta
00:00h

KALIFORNIJA - Pojavio se dokaz da je nedavni zemljotres u Kaliforniji izazvala vojska SAD pomoću seizmičkog oružja, a na to upućuje neobičan talas naknadnih potresa.

Zemljotres jačine 5,2 Rihtera je uzdrmao južnu Kaliforniju u petak na raskopu San Hasinto, najaktivnijem raskopu u aktivnom regionu.

Na istom tom raskopu je došlo do zemljotresa jačine 6 Rihtera 1937. godine i jačine 5,3 Rihtera 1980. godine.Međutim, ovaj zemljotres je bio zaista jedinstven.

Lokalni stanovnici su naveli da je bilo neobično puno naknadnih potresa nakon zemljotresa jačine 5,2 Rihtera. Kada su seizmolozi ovo istražili, utvrđeno je da se ogroman klaster naknadnih potresa raširio po oblasti od oko 33 kvadratna kilometra.

Foto: AP
Foto: AP

Ovi naknadni potresi su bili mnogo brojniji nego što se očekuje od zemljotresa ove jačine, zbog čega seizmolozi nisu sigurni šta se tačno dogodilo.

Tek kada su naknadni potresi ispitani putem softvera za ispitivanje zemljotresa, primećene su neke zanimljive stvari.

Stručnjaci su prvenstveno bili šokirani linearnim, gotovo umreženim rasporedom naknadnih potresa. Oni su bili poređani u uredne redove i kolone, a negde se mogao uočiti i tačan ugao od 90 stepeni.

Nekoliko sati kasnije, nakon još par naknadnih potresa, šablon se malo promenio ali je i dalje bio prilično geometrijski uređen sa pravim linijama i pravim uglovima.

Mnogi ljudi koji prate zemljotrese i naknadne potrese su rekli da u svom životu nikada nisu videli ništa slično.

Ova neprirodno savršena geometrija nameće pitanje da li su ovi naknadni potresi bili veštački i ko ih je izazvao?

Foto: AP
Foto: AP

U slučaju da ne znate, prošle nedelje je u mejnstrim medijima navedeno da će se održati testiranje neimenovanog oružja u ustanovi USSA Navy’s China Lake, kao i da će ti testovi poremetiti vazdušne GPS sisteme iznad Kalifornije i Nevade u toku narednog meseca.

Ova ustanova se nalazi severno od mesta gde je došlo do ovog nepravilnog zemljotresa. Da li to znači da je vojska SAD zapravo testirala seizmičko oružje?

Možda je samo slučajnost što se ovaj neprirodni zemljotres dogodio blizu militarizovane zone u kojoj je najavljeno ometanje GPS-a, ali definitivno ne izgleda tako pošto postoji gomila dokaza da ovaj zemljotres nije bio prirodan.

Protiv koga američka vojska namerava da koristi seizmičko oružje i s kojom namerom?

http://www.youtube.com/watch?v=ytz9lbKGUQA

(Webtribune.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...