(FOTO,VIDEO) NATO PRAVI TVRĐAVU OD MILIJARDU EVRA: Naredne godine biće u funkciji
Foto: Printscreen Youtube

Nova zgrada

(FOTO,VIDEO) NATO PRAVI TVRĐAVU OD MILIJARDU EVRA: Naredne godine biće u funkciji

Planeta -

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg potvrdio je u subotu da će se čelnici Alijanse ponovno okupiti naredne godine u novom sedištu Saveza u Briselu.

"Radujemo se ponovnom susretu 2017. godine u našem novom sedištu u Briselu", rekao je Stoltenberg na završetku dvodnevnog samita u Varšavi.

Uobičajeno je da se samiti NATO održavaju svake dve godine, a samit 2017. u Briselu biće izuzetak. Povod za to je useljenje u novu zgradu Saveza, koja se od 2010. godine gradi preko puta sadašnjeg sedišta, u kojem je NATO od 1967.

Novo futurističko zdanje koštaće oko milijardu evra, a u njemu će biti smešteno vođstvo NATO, kancelarije svih zemalja članica i partnerskih država.

Stoltenberg je vrlo uspešnim ocenio samit u Varšavi na kojem su članice Alijasne potvrdile jedinstvo u odnosu prema Rusiji, čvrstu odlučnost i osudu njenog ponašanja, ali i spremnost na dijalog.

Samit se završio susretom čelnika NATO sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, prenose agencije Stoltenberg je rekao da je dogovoreno da počne obuka iračkih snaga u Iraku, koja se dosad sprovodila na teritoriji Jordana i uspostavljanje nove misije u Sredozemlju "Si gardian" za borbu protiv krijumčara ljudi, koja će sarađivati s operacijom Sofia Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track