(FOTO) BIK PROBO AMERIKANCA U ŠPANIJI: Učestvovao u trci s bikovima, pa nagrabusio
Foto: REUTERS 12 7 2016

Incident

(FOTO) BIK PROBO AMERIKANCA U ŠPANIJI: Učestvovao u trci s bikovima, pa nagrabusio

Planeta -

Jedan Amerikanac proboden je tokom trke sa bikovima u španskom gradu Pamploni rogom u butinu, dok je još pet ljudi povređeno trčeći uskim ulicama tog grada na severu Španije tokom popularnog festivala San Fermin, saopštile su danas lokalne vlasti.

1 / 4 Foto: REUTERS 12 7 2016

Jedan od šest bikova, koliko ih je učestvovalo u trci, zaleteo se u grupu učesnika trke i probo Amerikanca u butinu, a još dva muškarca je rogovima bacio u vazduh, prenela je agencija AP.

U saopštenju regionalne vlade pokrajine Navara se navodi da je Amerikanac, sa inicijalima M.L.O., star 39 godina i da njegovo stanje nije teško.

U gradske bolnice Pamplone su prebačena još četvorica Španaca i drugi Amerikanac, koji su tokom trke sa bikovima zadobili kontuzije U trci sa bikovima u Pamploni, koja je jutros trajala nešto više od dva minuta, učestvovalo je više od 1.000 ljudi.

Trke sa bikovima se tradicionalno održavaju tokom letnjih festivala širom Španije. Devetodnevni festival San Fermin u Pamploni je postao poznat u čitavom svetu zahvaljujući romanu Ernesta Hemingveja iz 1926. "Sunce se ponovo rađa", a godišnje privlači na hiljade stranih turista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track