(VIDEO) BIO SPREMAN NA SVE: Ovo je čovek koji se bacio dva puta pod tenk i preživeo
Foto: Anadolija

Hteo da se suprotstavi pučistima u Istanbulu

(VIDEO) BIO SPREMAN NA SVE: Ovo je čovek koji se bacio dva puta pod tenk i preživeo

Planeta -

Pokušaj vojnog udara koji su u petak veče u Turskoj izveli pripadnici vojske odani organizaciji FETO/PDY ugušio je turski narod izlaskom na ulice i trgove, a među hiljadama hrabrih Turaka tu noć je na ulice izašao i Sabri Unal (34).

On je legao na ulicu u istanbulskom kvartu Altunizade i zadobio teže povrede nakon što su preko njega prešla čak dva tenka.

Unal je prisećajući se te večeri kazao kako je prvu vest o tome da su vojnici tenkovima blokirali most na Bosforu saznao na internetu, a potom pratio obraćanje turskog premijera Binalija Jildirima koji je saopštio da je u toku ilegalna akcija jednog dela vojske.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Sa dva brata je odlučio da izađe na ulice i suprotstavi se puču.

"Hvala Bogu svi građani su adekvatno reagovali. Moja priča je priča samo jednog pojedinca i ne bi imao priliku ni da je pričam da nismo svi zajedno ustali protiv pučista“, kazao je Unal.

Kod istanbulskog Kartal mosta Unal je prišao grupi vojnika da ih pita o čemu se radi, a komandant te grupe ga je grubo terao da ide kući, na šta je Unal reagovao i bacio sprej u oči tog komandanta i bez reakcije prisutnih vojnika nastavio put ka kvartu Altunizade.

Video je tenkove kako pucaju i idu prema masi u kojoj se nalazio.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

“Bacio sam tri kamena na tenkove i rukama im signalizirao da stanu. Oni nisu stajali, a ja sam mogao ili da bežim ili da legnem na put. Tenkovi su ubrzali kretanje i ja sam legao i prvi tenk je prešao iznad mene i nije me povredio jer sam ostao tačno u praznini između gusenica. Pokušao sam da ustanem, ali drugi tenk je već išao na mene. Pregazio mi je ruku i teško me povredio. Sve se desilo za 30 sekundi. Nisam ni slutio kuda to sve vodi, ali sam iz kuće krenuo s nadom u Boga i uverenjem da je to ispravan čin koji činim za svoju domovinu i narod", kazao je Unal.

Istučući kako je uz pomoć sugrađana pobegao do bolnice, Unal je kazao da su u bolnici odbili da ga prime i ukažu mu pomoć.

“Meni i momku koji me je dovezao do bolnice su tamo pretili oružjem. Volio bih da nađem momka sa kojim sam išao tamo i da zajedno obznanimo kako bi i ta bolnica bila kažnjena. Bio sam u velikom šoku i ne sećam se tačno u kojoj bolnici sam bio i voleo bih da mi se javio onaj mladić koji mi je pomogao“, kazao je Unal.

Posle je prebačen u drugu bolnicu, a puč je već bio sprečen kada se probudio posle operacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja