UHAPŠENI POLICIJSKI FUNKCIONERI BLISKI PUTINU: Primili milion evra od vodećeg kuma ruske mafije!
Foto: Printscreen YouTube

UHAPŠENI POLICIJSKI FUNKCIONERI BLISKI PUTINU: Primili milion evra od vodećeg kuma ruske mafije!

Planeta -

U akciji ruske tajne službe FSB uhapšena su trojica visokih funkcionera Istražnog komiteta Rusije (SKR), svojevrsnog policijskog USKOK, zbog primanja mita od milion dolara od jednog od vodećih kumova ruske mafije, Zaharija Kalašova zvanog Šarko Mladi.

Uhapšen je je načelnik Unurašnje kontrole Mihail Maksimenko, čovek od najvećeg povjerenja šefa SKR Aleksandra Bastirkina koji je, pak, čovek iz “prvog Putinova kruga”.

Privedeni su i šef Službe bezbednosti SKR Aleksandar Lamonov te načelnik glavne istražne uprave za Moskvu Denis Nikandrov, “mladi lav” za kojega ruski mediji navode da je agent na kojemu je Bastirkin gradio službu.

Moskovski Komersant navodi da je ovo prva tako velika operacija FSB protiv “sestrinske službe”, a neki mediji tvrde da je operacija izvršena i kao posledica velikog suparništva između tih dveju službi. Moskovski Komsomolac, pak, navodi da u pozadini hapšenja stoji navodna umešanost Šarka Mladog - ili njegovih ljudi - u jednu “moskovsku pucnjavu” kada je ubijeno dvoje ljudi.

Naime, SKR je pustio iz pritvora jednog od osumnjičenih, a FSB ga je uhapsio praktično odmah na izlazu iz pritvora.

Prema pisanju ruskih medija, čini se da je informaciju o korumpiranim funkcionerima Istražnog komiteta FSB dobio od konkurentske bande.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track