ŠOKANTAN SNIMAK NASILJA AMERIČKE POLICIJE: Upucali čoveka dok je ležao sa podignutim rukama u vis!
Foto: Printscreen Youtube

novi skandal

ŠOKANTAN SNIMAK NASILJA AMERIČKE POLICIJE: Upucali čoveka dok je ležao sa podignutim rukama u vis!

Planeta -

Policajac na Floridi pucao je na crnca, staratelja autistične osobe, dok je ležao s podignutim rukama u vis

Zamenik šefa policije u Majamiju Nil Kuevas rekao je za Majami herald da je policajac reagovao na poziv u ponedeljak posle prijave da jedan čovek preti da će da se ubije. Kad je stigao, policajac je video 47-godišnjeg Čarlsa Kinsija, terapeuta koji radi s ljudima sa smetnjama, koji pokušava da 27-godišnjeg pacijenta vrati u dom iz kojeg je izašao.

Kuevas je rekao da je policajac naredio Kinsiju i pacijentu, koji je sedio na ulici igrajući se s malim kamionom, da legnu na zemlju.

Kinsi je legao i podigao ruke pokušavajući da pacijenta navede da posluša naređenje. Policajac je tad tri puta pucao, pogodiviši Kinsija u nogu, rekao je Kuevas, dodajući da nije pronađeno nikakvo oružje kod njih.

Kinsijev advokat dao je snimak s mobilnog telefona koji je napravljen pre pucanja. Na njemu se vidi kako Kinsi leži na ulici na leđima podignutih ruku i kako traži od policajca da ne puca na njega, dok autistična osoba viče "Ućuti!".

Foto Printscreen youtube
Foto Printscreen youtube

Policija nije objavila ime policajca koji je pucao na Kinsija, ali je saopštila da je privremeno suspendovan. U izjavi za televiziju WSVN-TV Kinsi je rekao da je više brinuo o pacijentu nego o sebi.

"Mislio sam, sve dok su mi ruke podignute, neće pucati na mene. To sam mislio, ali sam pogriješio", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track