ČASNA SESTRA POBEGLA DŽIHADISTIMA: Naterali su sveštenika da klekne i onda su mu prerezali vrat
Foto: AP

Zastrašujuće svedočenje

ČASNA SESTRA POBEGLA DŽIHADISTIMA: Naterali su sveštenika da klekne i onda su mu prerezali vrat

Planeta -

Časna sestra koja je preživela teroristički napad u Normandiji u kome su islamisti prerezali vrat svešteniku, ispričala je kako je uspela da pobegne.

Bila je u crkvi Sent Etjen du Ruvre blizu Ruena kada su teroristi upali tokom jutarnje mise. 19-godišnjak poznat samo kao Adel. K primorao je oca Žaka Hamela (84) da klekne pre nego što ga je obezglavio. Napao je i četvoro talaca, među kojima su bile dve časne sestre i dva crkvenjaka.

Otac Žak je bio tada u crkvi jer je menjao stalnog sveštenika koji je bio na odmoru.

"Upali su iznenada. Pričali su na arapskom. Videla sam nož", rekla je žena koja je želela da ostane anonimna. "Pobegla sam pre nego što su napali sveštenika. Mislim da nisu ni uvideli da me nema", kazala je.

Navodno, teroristi su vikali Alahu akbar pre nego što su snimili svoj krvavi napad.

"Oko oltara su održali neku vrstu službe, na arapskom. Bilo je strašno", dodala je časna sestra.

Podsetimo, dvojica muškaraca naoružana noževima koji su danas uzeli četvoro do šestoro ljudi u crkvi Sent Etjen du Ruvre ubijeni su u policijskoj akciji.

Jedan od njih uhapšen je 2015. godine jer je hteo da ide na ratište u Siriji. On je bio na posebnim merama i praćen pomoću elektronske nanogice.Imao je sudsku dozvolu za slobodno kretanje svakog dana u periodu od 8.30 do 13.30 sati. Napad u crkvi je izveden u 9.35 časova po lokalnom vremenu.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track