POČINJE HAOS U AMERICI: Oslobođeni svi policajci za ubistvo mladića zbog kog je proključao SAD
Foto: Printscreen Twitter

Presuda

POČINJE HAOS U AMERICI: Oslobođeni svi policajci za ubistvo mladića zbog kog je proključao SAD

Planeta -

Svi policajci umešani u ubistvo Frediija Greja, Amerikanca koji je lani ubijen u policijskom vozilu u Baltimoru, oslobođeni su odgovornosti, što bi moglo dodatno pojačati rasnu napetost u Sjedinjenim Državama.

Kako prenosi Hina, nijedan od policajaca protiv kojih je bio pokrenut krivični postupak neće biti osuđen za slučaj koji je već podstakao velike nerede u Baltimoru.

"Službe državnog tužilaštva u Baltimoru odlučile su da odustanu od krivičnog gonjenja u preostalim predmetima u vezi sa hapšenjem i ubistvom Fredija Greja", rekao je u kratkom saopštenju sud u Merilendu, saveznoj državi u kojoj je Baltimor.

Nakon nereda u Fergusonu u leto 2014., slučaj Fredija Greja koji se pojavio u proleće 2015., za mnoge je postao simbol policijskog nasilja nad crnoputom zajednicom.

Fredi Grej (25) bio je priveden 12.aprila 2015. i policijskim vozilom je trebalo da bude prevezen do policijske stanice.Mladić je u okolnostima koje nikad nisu rasvetljene, u vozilu zadobio prelom vrata a 19. aprila je podlegao povredama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track