POTPUNI HAOS U JERMENIJI: Zauzeta policijska stanica, policajci šok bombama na demonstrante
Foto: Reuters 21 Jul

Neredi traju već nedeljama

POTPUNI HAOS U JERMENIJI: Zauzeta policijska stanica, policajci šok bombama na demonstrante

Planeta -

Policija je u jermenskoj prestonici počela da se obračunava sa demonstrantima koji se nalaze ispred zauzete policijske stanice. Uhapšeno je oko 50 ljudi, uključujući i pojedine opozicionare.

Policija je morala da reaguje jer su okupljeni na njih bacali kamenice. Nekoliko novinara je povređeno u neredima, a navodi se da njih napali policajci.

Policija je uspela da rastera demonstrante, a usledila su i hapšenja.

Naoružana grupa zauzela je policijsku stanicu u Jerevanu, a kako se navodi demonstranti su se okupili kako bi im pružili podršku, pa je policija upotrebila šok bombe.

Pored tri napadača koja su danas ranjena, pet je povređeno u razmenama vatre sa policijom. Napadači, takođe, još drže za taoce tri člana ekipe Hitne pomoći, koje su 27. jula zarobili nakon što su pozvani da pruže pomoć dvojici ranjenih napadača, koji su ostali u policijskoj stanici.

Foto: AP
Foto: AP

Grupa od 29 naoružanih napadača zauzela je policijsku stanicu u Jerevanu 17. jula i ubila jednog policajca, a ranila još nekoliko, zahtevajući oslobađanje istaknutog opozicionara Džiraira Sefilijana. Međutim, navodi se da iako su se dva naoružana napadača predala, opsada stanice još traje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track