ZASTRAŠUJUĆA GLUPOST: Stavio dečaka kod nosoroga da bi ga bolje slikao
Foto: Printscreen Twitter

Užas

ZASTRAŠUJUĆA GLUPOST: Stavio dečaka kod nosoroga da bi ga bolje slikao

Planeta -

Zastrašujuća fotografija prikazuje dečaka koji u zoološkom vrtu u Dablinu balansira na kamenu unutar prostora za nastnosoroge, koji je stajao dvadesetak metara dalje.

Zoološki vrt u Dablinu pokrenuo je istragu pošto su se na društvenim mrežama pojavile fotografije dečaka, koji za ruku drži odraslog muškaraca, dok pokušava da održi ravnotežu na kamenu unutar prostora za nosoroge.

Užasnuti promatrači u zoološkom vrtu kažu da je dečak u ograđenom prostoru proveo 20-ak minuta.

"Ne poznajem te ljude. Samo sam video čoveka da stavlja dete iza ograde. Dete nije izgledalo uplašeno i niko se nije obazirao na njega", ispričao je jedan posetilac zoo vrta.

"Dete je stajalo neko vreme, a čovek mu je neprestano puštao ruku govoreći mu da se pomeri još malo unatzad kako bi pozirao za fotografiju. Ljudsku glupost treba naglasiti", rekao je on.

Dablinski Zoo vrt sada istražuje incident koji se dogodio u subotu, a nesmotreni muškarac još uvek nije identifikovan.

Afrička ravnica je tematsko područje koje obuhvata 13 hektara, a otvoreno je 2001. Glavni deo u afričkim ravnicama je "Afrička savana", u kojoj se nalaze nojevi, beli nosorozi, žirafe i zebre.

Sve te životinje dele veliki, spoljni deo parka.

"Stvar interno istražuje zoološki vrt. To je potpuno protiv naših zdravstvenih i sigurnosnih pravila", rekao je portparol zoološkog vrta.

Ovo je posljednji u nizu incidenata koji uključuju decu koja se nalaze preblizu životinjama.

Pre deset godina 16-godišnja devojka u pratnji muškarca popela se preko dva metra visoke ograde sibirskih tigrova. Gurnula je ruku preko žičane mreže treće zaštitne ograde i tigar joj je iščupao ruku, uzrokujući značajne povrede.

Pre samo tri godine u istom zoološkom vrtu, ženu i njenu dvogodišnju ćerku napao je tapir koji je iznenada napao tokom nadziranog iskustva "bliskog susreta".

Devojčicu je ugrizla 225 kilograma teška životinja i ona je imala povrede po stomaku i rukama, zbog čega je u bolnici provela nedelju dana. Kako bi prekinuli sve "bliske susrete", Zoološki vrt u Dablinu je nakon toga promijenio svoju politiku.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track