DA LI JE VELIKI SUKOB NEIZBEŽAN: Evropa gubi rat sa radikalnim islamom!
Foto: AP

Porazno

DA LI JE VELIKI SUKOB NEIZBEŽAN: Evropa gubi rat sa radikalnim islamom!

Planeta -

Njujorški Vol strit džurnal je nedavno objavio šokantan članak koji otkriva šta brine Patrika Kalvara, generalnog direktora francuske obaveštajne službe. Sukob je neizbežan, rekao je Kalvar.

Među sedam miliona muslimana u Francuskoj ima oko 15.000 selafija. "čija radikalno-fundamentalistički veraski nazori dominiraju u velikom broju pretežno muslimanskih stambenih naselja na rubovima gradova kao što su Pariz, Nica ili Lion. Njihovi propovednici pozivaju na građanski rat, i svi muslimanima daju zadatak da zbrišu nevernike sa ulica".

Da, Francuska ide ka "neizbežnom sukobu". Teroristički masakr 84 žrtve u Nici, koje je ubio vozač kamiona za vreme nacionalnog praznika koji slavi francuske vrednosti slobode, međunarodni džihadisti i mnogi evropski muslimani su bučno proslavili.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U međuvremenu, Evropa je kao odgovor samo ponovila svoju plitku retoriku. Ako pogledamo izjave francuskog lidera nakon napada na Šarli Ebdo, na pozorište i restorane u Parizu ili posle napada u Nici, videćemo da su uvek isti.

Niko se zaista ne bori u ovom ratu. Evropa samo želi da bude ostavljena na miru.

Džordž Buš je postao ratnik na pepelu Svetskog trgovinskog centra u Njujorku. U tim godinama, Sjedinjene Države i njihovi evropski saveznici su dokazivali da su "jači konj" u trci. Al Kaida je počela da gubi snagu, a kada su islamisti naterani na defanzivu, imali su manje regruta a broj napada na zapadne gradove je bio smanjen.

Foto: AP
Foto: AP

Posle osam godina Obaminog i evropskog povlačenja iz rata protiv terorizma, ćini se da je sada Zapad slabiji konj u trci,a islamisti onaj jači.

Profesor Brus Tornton sa Državnog univerziteta Kalifornije, je na pitanje šta Evropa treba da uradi da bi zaustavila ovaj strašan trend je jasno odgovorio: "Ne postoji politička volja za vođenje totalnog rata protiv ISIS. To bi zahtevalo 100.000 vojnika i masivna bombardovanja radi uništenja što je moguće više džihadista. Zapad bi na ratuištu morao da zanemari žrtve neprijateljskih civila, a kod kuće, bismo morali bismo da povećamo deportacije i javno zatražimo da se muslimanske zajednice na Zapadu odreknu džihadizma i šerijatskog zakona".

Foto: AP
Foto: AP

Naravno, Evropa i Zapad nisu usvojile ni jednu od ovih važnih i jasnih mera.

Umesto toga:

-radikalni islamisti su se već uvukli u Evropske univerzitete, džamije i predgrađa.- zvanični, institucionalni islam nije bio u stanju da ubedi Evropljane da teror "nema nikakve veze sa islamom".-meinstrim mediji odbijaju da jasno označe neprijatelja, i samo priprema nove članke o narednim žrtvama džihada.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

-Papa Franja je zauzet propovedanja blagosti prema svima.-ostatak evropskih Jevreja beži za Starog kontinent.-evropske vojske su iz dana u dan sve manje

Nemojte se nadati: bez velike kulturne revolucije i šoka, Evropa je izgubila, a islamisti će pobediti! I kako to ide, Evropljani će sve više i više svojih sloboda i civilizaciju predavati u ruke Velikog džihada.

(Gulio Meotti/israelnatonalnews.com - priredio M. Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja