LAŽNA UZBUNA: Ajfelova kula evakuisana jer zaposleni nije znao za vežbu
Foto: Reuters

"Sumnjiv paket" nije bio opasan

LAŽNA UZBUNA: Ajfelova kula evakuisana jer zaposleni nije znao za vežbu

Planeta -

U pitanju je bila bezbednosna vežba, kakvih je na desetine tokom nedelje, koja je krenula naopako. Jedan od zaposlenih mislio je da je u pitanju prava pretnja i Ajfelova kula je evakuisana, naveo je izvor

PARIZ - Posetioci Ajfelove kule u Parizu večeras su evakuisani jedan od zaposlenih nije znao da je u toku bezbednosna vežba i mislio da je došlo do pravog incidenta, objavila je pariska policija, a preneo AFP.

"U pitanju je bila bezbednosna vežba, kakvih je na desetine tokom nedelje, koja je krenula naopako. Jedan od zaposlenih mislio je da je u pitanju prava pretnja i Ajfelova kula je evakuisana", naveo je izvor.

List "Parizijen" prethodno je preneo informacije francuske televizije BFM da su posetioci Ajfelove kule evakusiani nakon što je u njoj pronađen napušteni prtljag.

Tada je navedeno da su Parižani i turisti evakuisani u miru i da su oko Ajfelove kule postavljene policijske i vojne snage.

Ruska televizija RT se pre toga u vesti o evakuaciji Ajfelove kule pozivala na izveštaje sa društvenih mreža i navode da je uočen "sumnjiv paket" koji je bio razlog za evakuaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track