OKIDAČ ZA NOVI SUKOB: Lancu halal prodavnica naređeno da prodaju svinjetinu i alkohol!?!
Foto: AP/Amel Emrić 15 Maj 2013

Radnjama za muslimane preti zatvaranje

OKIDAČ ZA NOVI SUKOB: Lancu halal prodavnica naređeno da prodaju svinjetinu i alkohol!?!

Planeta -

Lanac prodavnica "Halal", koji prodaje meso garantovanog goveđeg i živinskog porekla, čija su ciljna grupa muslimani, dobila je naredbu gradskih vlasti u Parizu da prodaju i svinjetinu i alkohol ili će se, u suprotnom, suočiti sa zatvaranjem, prenosi danas Independent.

"Halal" supermarketi u Parizu, dobili su od gradskih vlasti naredbu da prodaju svinjetinu i alkohol, uz objašnjenje da francuska prestonica "ne želi nikakve oblasti namenjene isključivo muslimanima, kao ni bilo kakvu oblast u kojoj uopšte nema muslimana", prenosi Independent.

Načelnik oblasti Kolomb Nikol Gueta je, prema navodima njegovog kabineta, lično otišao u "Halal" prodavnicu i zamolio poslovođu da proširi asortiman dodavanjem svinjetine i alkohola.

Obzirom da su "Halal" marketi počeli sve češće da zamenjuju lokalne prodavnice, stanovništvo se žalilo da u "Halal" supermarketima ne može da kupi uobičajeni spektar prehrambenih proizvoda.

Načelnik parsike oblasti je ovom prilikom istakao da bi isto reagovao da su "ovoliko učestali marketi košer hrane".

Pariske vlasti traže zakonske mere kojim bi opozvali zakup prodavnica od strane "Halal" lanca koji važi do 2019. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track