IZRAELCI HAKOVALI SPISAK CILJEVA ID: Ušli u grupu od 500 džihadista i našli sve koordinate
Foto: Shutterstock

Borba protiv terorizma

IZRAELCI HAKOVALI SPISAK CILJEVA ID: Ušli u grupu od 500 džihadista i našli sve koordinate

Planeta -

Izraelska IT kompanija je upala u zaštićeni kanal putem kojeg teroristička organizacija Islamska država razmenjuje informacije, prenosi danas ''Sputnjik''.

Zaposleni izraelske kompanija za prikupljanje informacija u sajber prostoru ''Insajts'', specijalizovana za traženje podataka u takozvanoj ''crnoj zoni'', uspeli su da pod tuđim imenima uđu u zatvorenu grupu od 500 pristalica samozvane Islamske države gde su se nalazile smernice za nove terorističke napade'.

Islamska država, po pravilu, ne daje konkretne smernice za izvođenje terorističkih napada, navodi ''Sputnjik'' i precizira da umesto toga, organizacija objavljuje saopštenja o novim napadima opšteg karaktera, znajući da ima dovoljno onih koji su spremni da ih izvedu.

Prema tom saopštenju, pre tri meseca je bio objavljen spisak poželjnih meta, na kojem se nalazila i crkva u Normandiji koja je kasnije bila meta napada.

U zatvorenu grupu pristalica Islamske države se može ući samo uz preporuku jednog od njih.

"Sputnjik" navodi i da je nedavno objavljen novi spisak meta sa konkretnim koordinatama, a u njemu su se nalazili aerodromi koje američka vojska koristi za bombardovanje ciljeva Islamske države na Bliskom istoku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja