KRVAVO OTKRIĆE: Svatove u Turskoj pobilo dete!
Foto: Reuters

Bombaš samoubica

KRVAVO OTKRIĆE: Svatove u Turskoj pobilo dete!

Planeta -

Na mestu krvavog napada u turskom gradu Gazijantepu, u kojem je na svadbi poginulo najmanje 50 ljudi, danas su pronađeni ostaci prsluka sa eksplozivom, javljaju danas lokalni mediji.

Kako prenosi Raša tudej, bombaš je imao oko 12-14 godina. Poginula je 51 osoba, dok je 69 povređeno.

"Policija je tokom istrage na mestu eksplozije pronašla ostatke prsluka sa eksplozivom kojeg je nosio bombaš samoubica", saopštila je kancelarija državnog tužioca u Gazijantepu, a preneo televizijski kanal CNN Turk.

Foto: AP
Foto: AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan jutros je rekao da je napad na svadbi u Gazijantepu najverovatnije izvršila samozvana Islamska država.

Venčanje je bilo napolju, u centru grada gde živi većinski kurdsko stanovništvo. Mladenci su poreklom iz Sirta, gde se vode borbe izmedju pripadnika Radničke partije Kurdistana i snaga režima, zbog čega su venčanje organizovali u drugom gradu. Mladenci su u napadu ranjeni, ali im životi nisu ugroženi.

Erdogan je rekao da ne pravi razliku između muslimanskog propovednika u egzilu Fetulaha Gulena, koga optužuje da je organizovao neuspeli puč 15. jula, u Turskoj zabranjene Radničke partije Kurdistana i džihadističke organizacije Islamska država. On je ocenio da je cilj ovakvih napada stvaranje podela između etničih grupa koje žive u Turskoj.

Guverner Gazijantepa Ali Jerlikaja izjavio je takođe da je u pitanju teroristički napad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track