(UZNEMIRUJUĆI VIDEO): Dečak bombaš samoubica sprečen da se raznese u poslednji čas!
Foto: Printscreen Reuters

opasao se eksplozivom

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO): Dečak bombaš samoubica sprečen da se raznese u poslednji čas!

Planeta -

KIRKUK - Na internetu su se pojavile potresne fotografije i video-snimak na kojem se vidi kako irački policajci uklanjaju pojas sa eksplozivom sa tela uznemirenog dečaka starog 12 ili 13 godina, javljaju danas britanski mediji

Snimak prikazuje kako se pripadnici kurdskih snaga obezbeđenja u iračkom gradu Kirkuku bore sa dečakom, koji je vidno uznemiren.

Ovaj mladi pripadnik samozvane Islamske države, koji je na sebi imao majicu fudbalskog kluba Barselona sa slikom Lionela Mesija pozadi, navodno je briznuo u plač kad su ga irački policajci juče uhvatili u Kirkuku, severno od Bagdada.

Nakon kraće borbe, policija je uspela da skine sa njega pojas sa eksplozivom, a on je priveden. Iračka policija tvrdi da je dečak planirao da se raznese ispred jedne šiitske džamije. Pojas sa eksplozivom je nešto kasnije detoniran dalje od građana.

Taj incident se dogodio samo 24 sata nakon što je u samoubilačkom napadu u turskom gradu Gazijantepu na jednoj svadbi ubijena 51 osoba, a koji je, kako se pretpostavlja, takođe izvršio dečak star između 12 i 14 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track