Najnovije vesti

NEREDI U BRAZILU: Policija suzavcem na demonstrante, pristalice Rusefove podigli barikade
Foto: Reuters

Haotično stanje

NEREDI U BRAZILU: Policija suzavcem na demonstrante, pristalice Rusefove podigli barikade

Planeta

Policija u Sao Paulu je u ponedeljak ispalila suzavac na demonstrante koji su izašli na ulicu da bi izrazili podršku suspendovanoj predsednici Brazila Dilmi Rusef.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pristalice Rusefove, kojoj preti trajno uklanjanje sa mesta predsednice države, okupili su se na glavnoj aveniji u Sao Paulu sa transparentima protiv Mišela Temera, potpredsednika Brazila koji obavlja funkciju šefa države otkad je Rusefova suspendovana u maju do konačne odluke o tome da li će biti opozvana, prenela je agencija AP.

Demonstranti su podigli barikade ispred kordona interventne policije, u vidu zapaljenih predmeta. Protesti u znak podrške Rusefovoj su organizovani u još nekoliko brazilskih gradova, uključujući prestonicu Braziliju, gde Senat već četvrti dan zaseda o njenoj smeni.

Rusef je u Senatu, koji odlučuje o njenoj političkoj sudbini, demantovala da je počinila krivično delo zbog kojeg bi trebalo da bude smenjena.

Rusefova (68) je pokretanje procedure njenog smenjivanja ponovo nazvala "pučem koji su organizovali njeni politički neprijatelji".

Brazilski Senat je u maju suspendovao Rusefovu, prvu ženu predsednika Brazila, zbog nezakonitih knjigovodstvenih radnji kao i malverzacija sa budžetom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...