Najnovije vesti

(FOTO) SUPSTANCA KOJU NIKO NE MOŽE DA IDENTIFIKUJE: Mrlja na asfaltu do sad je ubila hiljade ljudi!
Foto: Profimedia

MISTERIJA LA MANČE NEGRE

(FOTO) SUPSTANCA KOJU NIKO NE MOŽE DA IDENTIFIKUJE: Mrlja na asfaltu do sad je ubila hiljade ljudi!

Planeta

Na putevima Karakasa se 1986. godine pojavila neobična materija crne boje, koja je izazvala više saobraćajnih nesreća. Ubrzo, mrlja je počela da se širi.

Kada se tek pojavila, supstanca je prekrivala oko 45 metara puta, a prvi su je primetili radnici koji su radili na obnovi 30 godina starog asfalta, piše National Geographic Srbija.Zbog nje na početku nije bilo previše zabrinutosti, ali se vrlo brzo raširila. Najpre je prekrivala 100 metara, zatim oko kilometar i po, da bi se potom širila preko 13 kilometara puta.Pet godina nakon što je otkrivena, objavljeno je da je ova klizava materija dovela do više od 1.800 smrtnih slučajeva na ovom putu i ogromnog broja povređenih učesnika u saobraćaju.Vlada Venecuele istakla je da je odvojila više miliona dolara kako bi istražila ovaj problem i rešila ga, uz pomoć stručnjaka iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i evropskih zemalja. Potom je 1994. godine Ministarstvo saobraćaja i komunikacija pokušalo da ispere misterioznu mrlju, zatim i da je sastruže, ali to nije urodilo plodom. Još nekoliko puta vlasti su pokušale da se izbore s ovim problemom, ali se svaki put supstanca nazvana Crna mrlja (La Mancha Negra) ponovo pojavljivala.

Šta zapravo čini Crnu mrlju? Sa sajta National Geographic Srbija preporučujemo vam još: RELIGIJA UVEK INSPIRIŠE: 10 neobičnih crkava širom planete (FOTO) TAJNE PROŠLOSTI: Nikad ne biste pogodilo ko je bio prbi arheolog u istoriji MASAKR U KOŠNICI: 30 japanskih stršljenova protiv 30.000 evropskih pčela (VIDEO) PRIČA O RAGNARU LODBROKU: Junak na granici između legende i istorije VEROVALI ILI NE, OVO NISU MITOVI: 5 VEOMA neobičnih zanimljivosti o hrani

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...