PUTIN KRITIKOVAO I TRAMPA I KLINTONOVU: Oboje koriste šok taktike, ne mislim da daju najbolji primer
Foto: Fonet, AP, Reuters

Mišljenje

PUTIN KRITIKOVAO I TRAMPA I KLINTONOVU: Oboje koriste šok taktike, ne mislim da daju najbolji primer

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao je danas oboje predsedničlka kandidata u SAD zbog njihovih predizbornih kampanja za koje je rekao da koriste "šok taktiku".

Putin je u intervjuu za Blumberg odbio da zauzme stranu u duelu republikanca Donalda Trampa i demokratkinje Hilari Klinton, navodeći da će sarađivati sa svakim ko bude donosio odgovorne odluke i poštovao dogovoreno.

"Oboje koriste šok taktike, samo svako na svoj način. Ne mislim da daju najbolji primer", rekao je Putin.

Ruski predsednik nije izneo detalje šta mu se ne sviđa u američkoj predizbornoj kampanji, ali je naveo da su oba kandidata "veoma pametni ljudi" koji "razumeju koje tastere treba pritisnuti" da bi se dobila podrška.

To je deo "američke političke kulture", dodao je Putin.

Klintonova je oštro kritikovala Putina, dok je Tramp, pošto ga je ruski predsednik opisao klao "talentovanog", rekao da želi da produbi odnose SAD i Rusije.

Tramp je takođe rekao da je Putin za razliku od američkog predsednika Baraka Obame "lider" i naznačio da bi mogao imati blaži stav prema ruskoj aneksiji Krima.

Putin je rekao da bi voleo da sarađuje s osobom koja može doneti odgovorne odluke i sprovesti dogovoreno.

"Njihovo prezime nije važno", rekao je on.

"Neophodno je da ta osoba uživa poverenje američkog naroda. Zato mi nikada ne intervenišemo i ne pokušavamo da intervenišemo u domaće političke procese (u SAD)", rekao je ruski predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track