(VIDEO) ERDOGAN OBAMI: Nema dobroh i loših terorista, svi su zlo!
Foto: Reuters

Samit G20 u Kini

(VIDEO) ERDOGAN OBAMI: Nema dobroh i loših terorista, svi su zlo!

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kazao je u nedelju prilikom susreta sa američkim liderom Barakom Obamom da ne bi trebalo da bude distinkcije između "dobrih terorista" i onih loših.

On je dodao da je svaki terorizam loš, kao i da SAD i Turska moraju usvojiti zajednički stav prema terorizmu, prenosi AP.

Turska i SAD su u sporu oko uloge kurdskih snaga u borbama protiv terorističke Islamske države u Siriji. Sirijski Kurdi koje podržavaju SAD su bili najefikasniji u borbi protiv ID, ali Turska je zabrinuta zato što oni traže autonomnu zonu duž turske granice, navodi AP.

Predsednik SAD Barak Obama rekao je u nedelju turskom predsedniku i da će američka administracija raditi sa Turskom kako bi se osiguralo da oni koji su odgovorni za pokušaj puča u toj zemlji budu izvedeni pred lice pravde.

Ovo je prvi susret Obame i Erdogana od neuspelog puča u julu, koji je Obama osudio. Američki predsednik je takođe kazao da je od kritične važnosti da se "završi posao" obezbeđivanja turske granice sa Sirijom preko koje borci IS masovno ulaze u Tursku. Obama je dodao i da Turska ne sme sama da snosi teret sirijske izbegličke krize.

Rojters prenosi da se Obama sreo s Erdoganom na marginama dvodnevnog samita G20 koji je počeo u kineskom gradu Hangdžou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track