ERDOGAN POBESNEO: Špigl ga prikazao kao diktatora, a minarete na istanbulskoj džamiji kao rakete!
Foto: Beta Ap

Ljut

ERDOGAN POBESNEO: Špigl ga prikazao kao diktatora, a minarete na istanbulskoj džamiji kao rakete!

Planeta -

Turska je oštro kritikovala nemački časopis “Špigl” zbog toga što je predsednika ove zemlje Redžepa Erdogana prikazao kao diktatora, u prilogu posvećenom toj zemlji za vreme njegovog mandata.

Prilog posvećen Turskoj izašao je u utorak s naslovnicom na kojoj je pisalo “Zemlja koja gubi svoju slobodu”, a Erdogan je u njemu prikazan kao diktator.

Tursko ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju za javnost poručilo je da taj prilog odražava “stanje duha izopačeno i puno predrasuda” u odnosu prema Turskoj.

Na naslovnici je fotografija Erdogana, hladnog izraza lica sa sunčanim naočarima, a u pozadini je fotomontaža s dva minareta istanbulske džamije pretvorenim u rakete u trenutku lansiranja.

Tursko ministarstvo je preko svog portparola ocenilo naslovnicu “izuzetno provokativnom”, tim pre što je objavljena u vreme kada Turska slavi praznik Kurban-bajram. On je rekao da "Špigl" želi da pruži “lošu sliku ne samo Turske nego islama”.

"Špiglovi" napisi o Turskoj su i pre davali povoda za više sporova s turskim vlastima, a novinar lista u Istanbulu je nedavno morao napustiti zemlju jer mu nije produžena akreditacija. Nemačka je juče zatvorila svoj konzulat u Ankari zbog straha od terorističkih napada.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track