ERDOGAN PODRŽAO UKRAJINCE OKO KRIMA: Bez obzira na uspostavljanje dijaloga Turske sa Rusijom
Foto: AP

Susret zvaničnika

ERDOGAN PODRŽAO UKRAJINCE OKO KRIMA: Bez obzira na uspostavljanje dijaloga Turske sa Rusijom

Planeta -

Pres-služba predsednika Ukrajine Petra Porošenka saopštila je da Ankara i dalje namerava da podržava Kijev po pitanju pretenzija na Krim.

"Turska će podržati Kijev po pitanju pripadnosti Krima bez obzira na uspostavljanje dijaloga sa Moskvom", izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastanku s ukrajinskim predsednikom Porošenkom koji je održan tokom 71. sednice Generalne skupštine UN u Njujorku, prenosi Sputnjik.

Iz pres-službe Porošenka je saopšteno da je „Redžep Tajip Erdogan naglasio da će Turska i dalje davati podršku Ukrajini po pitanju uspostavljanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države kako u bilateralnom, tako i u višestranim formatima".

Sputnjik prenosi da su lideri dve zemlje razgovarali i o trgovini i investicijama i dogovorili se o radnom sastanku na kojem će razgovarati o energetici i podseća da je "Krim postao deo Rusije u martu 2015. godine nakon referenduma", a da "međutim, nisu sve zemlje-članice UN priznale referendum i kao i pre smatraju poluostrvo delom Ukrajine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track