Medvedev novi lider Jedinstvene Rusije

Medvedev novi lider Jedinstvene Rusije

Planeta -
Predsednik Rusije Vladimir Putin bio je lider stranke od 2007. godine, ali je u aprilu ove godine odlučio da se povuče uz obrazloženje da nije primereno da predsednik države bude lider stranke

MOSKVA - Vladajuća ruska partija Jedinstvena Rusija danas je na stranačkom kongresu u Moskvi izabrala aktuelnog premijera Dmitrija Medvedeva za novog lidera.

Predsednik Rusije Vladimir Putin bio je lider stranke od 2007. godine, ali je u aprilu ove godine odlučio da se povuče uz obrazloženje da nije primereno da predsednik države bude lider stranke.

Medvedev, koji je bio jedini kandidat za predsednika stranke, obećao je da će reformisati partiju iznutra.

On je na kongresu rekao da će stranka doživeti "revolucionarne" promene da bi građani mogli bolje da je razumeju, a ne da im izgleda kao "nametnuta odozgo".

Medvedev je, takođe, obećao da će očistiti partiju od članova koji je nisu dostojni, navodi AFP.

"Jedinstvena Rusija se već dugo nalazi na vlasti i faktor zamora počinje negativno da se odražava na nju", izjavio je Medvedev.

Vučić čestitao MedvedevuVršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić čestitao je Dmitriju Anatoljeviču Medvedevu izbor na funkciju predsednika stranke Jedinstvena Rusija, saopšteno je iz SNS.

U saopštenju se navodi da SNS i Jedinstvena Rusija od ranije imaju potpisan sporazum o saradnji. "U svom pismu Medvedevu, Vučić je posebno istakao da se nada daljem unapređenju saradnje Jedinstvene Rusije i SNS, kao i razvijanju odnosa između Srbije i Rusije, u cilju napretka i ostvarenja blagostanja oba naša naroda", kaže se u saopštenju.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izabran je za predsednika vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, na kongresu te partije u Moskvi, nasledivši na tom mestu svog mentora Vladimira Putina, koji se vratio u Kremlj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja