ČOVEK KOJI JE PRVI VIDEO TESLINE TAJNE SPISE: Stric Donalda Trampa tražio zrak smrti!
Foto: Youtube/Printscreen

Poverljiva dokumenta

ČOVEK KOJI JE PRVI VIDEO TESLINE TAJNE SPISE: Stric Donalda Trampa tražio zrak smrti!

Planeta -

U septembru 1936. godine, reporter "Asošiejted presa" posmatrao je otkrivanje nove mašine sa X-zracima, za koju su govorili da generiše milione volti.

Prezentaciju je vodio čovek kojem je osam godina kasnije FBI poverio da pregleda sve Tesline spise nakon što je najveći naučnik svih vremena preminuo u svojoj sobi u hotelu "Njujorker". Taj čovek bio je Džon Tramp - stric današnjeg predsedničkog kandidata u SAD Donalda Trampa.

Donald Tramp, Foto: Fonet/AP
Donald Tramp, Foto: Fonet/AP

Tramp je bio jedan od najboljih profesora na čuvenom MIT-u, gde je predavao inženjering. Republikanac se nebrojeno puta u svojim nastupima hvalio svojim stricem, rođenim bratom njegovog oca Freda.

"Znate, moj stric je jedan od najboljih profesora koje je MIT imao. Imao je običaj da mi priča o nuklearnoj sili pre nego što je svet znao da ona postoji. On je bio briljantan", rekao je Tramp u jednom od intervjua. Iako Tramp često voli da začini svoje priče, u ovome je bio u pravu.

Nikola Tesla, Foto: Profimedia
Nikola Tesla, Foto: Profimedia

Džon Tramp zaista jeste bio briljantan. Doprineo je usavršavanju rendgenskih mašina koje su pomagale obolelima od raka, učestvovao je u izradi radara čija je upotreba doprinela pobedi saveznika u II svetskom ratu, ali njegovo najveće dostignuće jeste što je postao prvi čovek na svetu koji je imao priliku da pročita hiljade Teslinih tajnih spisa posle njegove smrti, piše "Njujorker".FBI je unajmio Trampa kao jednog od najboljih američkih naučnika da između ostalog otkrije da li je Tesla izumeo čuveni "zrak smrti", koji su Amerikanci žarko želeli u svom ratnom arsenalu.

Džon Tramp, Foto: Youtube/Printscreen
Džon Tramp, Foto: Youtube/Printscreen

Ipak, Trampov stric ih je razuverio, rekavši da se "veliki naučnik u svojim godinama bavio isključivo filozofskim stvarima i teorijom, te da, verovatno namerno, za sobom nije ostavio nikakav papirni trag o takvom oružju - ukoliko ga je zaista izumeo".

Podsetimo, FBI je posle 73 godine objavio tajna dokumenta koja potrvđuju osporavane navode da je FBI zaplenio Teslinu imovinu, ali i otkrivaju da je vlada SAD zaista bila zainteresovana za njegov “zrak smrti” – oružje koje je Tesla navodno osmislio.

Dokumenta možete pogledati OVDE.

FBI OBJAVIO TAJNA DOKUMENTA POSLE 73 GODINE: Zrak smrti nije mit i Tesla nije preminuo 7. januara!

TESLA JE KONTAKTIRAO SA VANZEMALJCIMA: Naučnik komunicirao sa bićima preko satelita Crni Vitez

(Newyorker.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track