ISLAMSKA DRŽAVA ZABRANILA GAJENJE MAČAKA U KUĆAMA: A ovo je samo jedan u nizu bizarnih zakona
Foto: Profimedia

Nema kraja ludilu

ISLAMSKA DRŽAVA ZABRANILA GAJENJE MAČAKA U KUĆAMA: A ovo je samo jedan u nizu bizarnih zakona

Planeta -

Centralni komitet za fatve Islamske države izdao je fatvu (zabranu) uzgoja mačaka u kućama u Mosulu. Ovo je samo jedna od dugačkog spiska bizarnih fatvi koje je izdala ID.

Teroristička organizacija je objavila desetine fatvi u Mosulu na osnovu svoje vizije, ideologije i uvrnutih verovanja. Grupa se oslanja na centralni komitet za izdavanje fatvi, koji se sastoji od uticajnih klerika i ličnosti iz terorističke grupe.

Pre nekoliko meseci, ID je objavio "fatvu za žene kao seksualno roblje" u kojoj se govori kako i kada smeju da siluju zarobljene žene i devojke. Ovaj dokument je objavljen u medijima nakon što je pronađen među dokumenatima zaplenjenim od strane američkih specijalnih snaga u Siriji.

Fatva za ženske robove navodi 15 odluka koje idu u eksplicitne detalje zabranjujući odnos ako robinja ima menstruaciju ili je trudna, zabranuje prisilne abortuse i analni seks.Mnoge od odluka se bave silovanjem u porodici, ili "deljenjem" dece robinja.

"Vlasnicima se zabranjuje da siluju dve sestre istovremeno, ili dele robinje između oca i sina, ili drugih srodnika", piše u jednoj stavci dok se u drugoj dodaje da "ako vlasnik ženskog zarobljenika, koja ima ćerku pogodnu za odnos, ima seksualne odnose sa njom, onda nije dozvoljeno da ima odnos sa majkom i ona je trajno zabranjena za njega."

Uredbe pružaju jedinstven uvid u život pod kontrolom tlačiteljske ID a neke od fatvi su apsolutno smešne. Međutim, verovatno je veliki broj ljudi ubijen zbog toga što ih nisu poštovali.Jedna takva fetva zabranjuje muškarcima da nose uske farmerke u sirijskoj Raki ili im preti 10 dana zatvora

Pušenje vas zaista može ubiti ako živite u kontrolisanim oblastima ID gde je upotreba duvana strogo zabranjena. Oni uhvaćeni da puše kažnjavaju se sečenjem ruku.

U fatve je takođe uključena zabrana muzike na mobilnom telefonu i kašnjenje na molitvu.Militanti su spalili milione pakovanja cigareta i uništili polja kanabisa u Iraku i Siriji kako bi sproveli zabranu pušenja.

Drakonska priroda zakona prema ženama ne može se dovoljno naglasiti.

Policija ID za zaštitu morala napala je jednu mladu ženu iz Sirije još 2015. Ona je nosila burku i lice joj je bilo pokriveno velom, ali je policija mislila da su njene oči bile "previše izložene."

Satovi se mogu nositi samo na desnoj ruci i svako ko ne poštuje pravilo će biti strogo kažnjen.

(Sputniknews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track