(VIDEO) TUČA U EVROPSKOM PARLAMENTU: Potukli se britanski zastupnici, jedan kolabirao
Foto: AP 6 Okt 2016

Skandalozno

(VIDEO) TUČA U EVROPSKOM PARLAMENTU: Potukli se britanski zastupnici, jedan kolabirao

Planeta -

Stiven Vulfi, evropski parlamentarni zastupnik Stranke za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP), završio je u bolnici u Strazburu nakon sukoba tokom sastanka evropskih zastupnika te stranke.

U kratkoj izjavi za javnost, v.d. predsednika stranke Nigel Faraž rekao je sledeće: "Duboko žalim što je nakon sukoba koji se jutros dogodio na sastanku evrozastupnika UKIP-a Stiven Vulfi kolabirao i morao biti odveden u bolnicu. Njegovo stanje je ozbiljno. Čekam detaljnije medicinske nalaze nakon čega ću vas bliže obavestiti."

Prema izvorima iz stranke, Vulfi je imao "epileptički napad" i potom se onesvestio nakon fizičkog okršaja sa kolegom Majk Hokemom. Vulfi i Hokemom su se navodno posvađali zbog spekulacija da bi Vulfi mogao da prebegne u Konzervativnu stranku.

Stiven Vulfi, Foto Reuters
Stiven Vulfi, Foto Reuters

Međutim, nešto kasnije i Vulfi je dao izjavu za javnost iz bolnice u kojoj je poručio da se oseća dobro i da će ostati preko noći na dodatnim analizama, javlja Gardijan.

UKIP je inače imao značajnu ulogu u kampanji povodom referenduma o Bregzitu, odnosno istupanju Velike Britanije iz Evropske Unije. Bregzit je na referendumu izglasan sa 52 odsto% glasova za.

Nedugo nakon svoje najveće političke pobede, Faraž je pobegao iz politike podnošenjem ostavke na mesto predsednika stranke. Međutim, Faraž je morao da se vrati na tu poziciju kada je njegova naslednica Dajen Džejms podnela ostavku, nakon samo 18 dana na čelu stranke.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track