ARAPSKA KOALICIJA DEMANTUJE: Nismo mi odgovorni za masakr u Jemenu
Foto: Reuters

Stradalo stotinu ljudi

ARAPSKA KOALICIJA DEMANTUJE: Nismo mi odgovorni za masakr u Jemenu

Planeta -

Arapska vojna koalicija koja pod komandom Saudijske Arabije ratuje u Jemenu, demantovala je večeras da je umešana u avio-napad sa više od 100 mrtvih u glavnom gradu, Sani, i napad je pripisala pobujenicima, šiitskim Hutijima.

Na meti avionskog napada je bila sala u kojoj su se mnogi okupili popodne da bi izrazili saučešće zbog smrti oca "ministra unutrašnjih poslova", Džalala al-Ruihena.

U bombardovanju je stotinu ljudi poginulo, a ranjeno je više od 520, izjavili su zvaničnici Ministarstva zdravstva koje je pod kontrolom pobunjenika.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hutiji tvrde da su salu za sahrane bombardovali avioni medjunarodne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

Među poginulima i ranjenima su vojni i bezbednosni zvaničnici pobunjenika, šiitskih Hutija koji se bore protiv međunarodno priznate vlade predsednika Abeda Raboa Mansura Hadija i njegovih saveznika, pristalica bivšeg predsednika Alija Abduleha Saleha.

Koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom podržava Hadijevu vladu u jemenskom građanskom ratu. Portparol Ministarstva zdravstva, Tamim Al-Šami, rekao je za televizijski kanal pobunjenika "Al Masira" da će bilans "verovatno rasti", dodao je on, navodeći da su neka "tela ugljenisana", a "neka su razneta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track