OSLADILO JOJ SE: Starica 11 meseci odbijala da izađe iz bolničkog kreveta, sad je čeka ogromna kazna
Foto: Profimedia

Bolnica je tuži

OSLADILO JOJ SE: Starica 11 meseci odbijala da izađe iz bolničkog kreveta, sad je čeka ogromna kazna

Planeta -

Penzionerka koja je blokirala bolnički krevet 11 meseci pošto je odbila da napusti bolnicu napokon je izbačena i kažnjena s 8.860 evra nepodmirenih troškova

Dajen Prajs (79) primljena je u privatnu sobu na odeljenju za rehabilitaciju na dve nedelje kada je slomila nogu u maju prošle godine.

Odlučno odbijala čak i molbe šefova bolnice

U novembru je dobila potvrdu da je ozdravila i da može da ode kući, pa su ju čak šefovi bolnice Livis Viktorija u istočnom Saseksu, u Engleskoj, lično molili da ode kući. Ali, starica je kategorički odbijala da se pomeri.

Osoblje je čak uspelo nekako da je ugura u ambulantno vozilo koje je trebalo da je odveze kući, ali ona je iskočila iz njega i otišla nazad u bolnicu, u "svoj krevet".

Britansko javno zdravstvo nije imalo izbora nego da stvar premesri pred sud, gde je sudija presudila kako nema razloga da se penzionerka ne vrati kući, dodavši kako je bolnica bila "stavljena u situaciju da je jako potreban krevet bio zauzet više od godinu dana".

Pajs uz to mora da plati i 8.000 funti (8. 860 evra) novonastalih troškova.

Bolnica iskorišćava ranjivu staricu

Prajs je navodno izvedena iz bolnice ovoga ponedeljka u 10 ujutro, po lokalnom vremenu. Ali kasnije se saznalo kako je uskoro primljena u drugu bolnicu pošto je nazvala hitnu pomoć i požalila se kako ne može da koristi toalet u svojoj kući, niti da hoda.

"Slučaj koji su oni predstavili sastoji se od laži i šokira me i sama pomisao kako su želeli da naprave žrtveno jagnje od jedne stare, ranjive žene kako bi prikrili vlastite nedostatke u skrbi”, rekla je Price.“Kažu kako sam rehabilitirana, ali ne mogu se sama o sebi brinuti. Bilo mi je slabo od svega toga i pokušala sam si uzeti vlastiti život, toliko sam bila uzrujana”.

(Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track