(FOTO) BLUDNI POP: Srpski sveštenik se seksao s maloletnom prostitutkom i dilovao kokain!
Foto: Beta AP

Sveštenik SPC u Oregonu pod ozbiljnim optužbama

(FOTO) BLUDNI POP: Srpski sveštenik se seksao s maloletnom prostitutkom i dilovao kokain!

Planeta -

Danijel Džejms Makej (42), koji je sveštenik u Crkvi Sv. Jovana Čudotvorca u Judžinu, uhapšen pošto ga je policiji odala tinejdžerka koja mu je naplaćivala seks i s njim prodavala drogu

Danijel Džejms Makej (42), sveštenik Srpske pravoslavne crkve u hramu Sveti Jovan Čudotvorac u Judžinu, u Oregonu, uhapšen je zbog sumnje da je plaćao za seks s maloletnom prostitutkom, kao i da ju je navodno koristio za preprodaju kokaina.Mekej je uhapšen u sredu tako što se jedan detektiv predstavljao kao maloletnik i ugovorio sastanak s njim, saopštila je policija, a prenose američki mediji.

Slika po hapšenju... Makej
Slika po hapšenju... Makej

Detektivi su došli do Makeja nakon što je policija prošlog meseca uhapsila prostitutku. Devojka, čije ime nije objavljeno jer je maloletna, odvedena je u popravni dom, a prethodno je policija saopštila da je s Makejem nekoliko puta imala kontakt. Policija je onda organizovala lažno predstavljanje i ugovorila sastanak navodnog tinejdžera s Makejem.Sveštenik je optužen za prostituciju, ugrožavanje maloletnog deteta i seksualni prekršaj, kao i iskorišćavanje maloletnice za promet kokaina.- Slučaj je još otvoren i pod istragom - rekla je portparolka policije Judžina Melinda Maklohlin, a preneo list .Mediji su kontaktirali sa crkvom, ali je žena koja se javila na telefon rekla da se nešto dogodilo, da ne zna mnogo o tome i odbila da priča dalje.Makej se nije pojavio u četvrtak pred sudom kako bi odgovorio na optužbe. Lokalni list piše da je on u pet po podne i dalje bio u zatvoru, iako je žena platila kauciju od 14.000 dolara u tri po podne. Na sudu treba da se pojavi 20. oktobra.

ČinjeniceU MANASTIRU SVETI PAJSIJE POSTAO BLIZAK PRAVOSLAVLJUMakej je rođen u Detroitu, studirao je poeziju, a 1997. je studije nastavio u Njujorku.Upravo tokom života u Njujorku postao je svestan Pravoslavne crkve, piše na sajtu crkve Sveti Jovan Čudotvorac, i to tokom jednomesečne posete srpskom manastiru Svetog Pajsija u Arizoni. Tu je, kako se navodi, iskusio milost Božju i doživeo životnu promenu.Potom se 1998. preselio u Judžin, rukopoložen je za đakona crkve 2009, a 2011. je postao pop, piše na sajtu ove crkve.Oženjen je i ima ćerku.Na sajtu Lane Community College in Eugene piše da je profesor na odseku za engleski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track