GDE ĆE SVI TI LJUDI? Kanadski Bombardije otpušta 7.500 radnika
Foto: Reuters

Otkazi

GDE ĆE SVI TI LJUDI? Kanadski Bombardije otpušta 7.500 radnika

Planeta -

Kanadski proizvođač aviona i vozova Bombardije (Bombardier) objavio je danas da ukida 7.500 radnih mesta do kraja 2018. godine, jer nastoji da smanji troškove i poveća produktivnost u sklopu reorganizacije poslovanja.

"Akcije najavljene danas će osigurati da imamo pravu strukturu troškova, radne snage i organizacije kako bismo se nadmetali i pobedili u budućnosti", navodi se u saopštenju generalnog direktora kompanije Alena Belmera, a u vezi sa merama koje bi trebalo da donesu uštedu od 300 miliona dolara, prenosi agencija Frans pres.

Najavljeni rezovi, koji će uglavnom pogoditi zaposlene u administraciji, usledili su posle februarske najave ukidanja 7.000 radnih mesta. Hiljadu i po radnih mesta biće ukinuto u Montrealu, a 6.000 u predstavništvima po svetu.

Vlada Kvebeka je ove godine priskočila u pomoć Bombardijeu, kupivši od njega udeo u programu aviona "C serije" i u ogranku za proizvodnju vozova za sumu od 2,5 milijardi dolara.

"Uvereni smo u našu strategiju, naš liderski tim i našu sposobnost da dostignemo ciljeve u 2016. godini, kao i ciljeve u okviru plana zaokreta poslovanja do 2020. godine", dodaje se u saopštenju direktora kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track