Oland spreman na vojnu intervenciju u Siriji

samo sa dozvolom un

Oland spreman na vojnu intervenciju u Siriji

Planeta -
Treba ipak naći rešenje koje ne bi obavezno bilo vojno. Sada treba izvršiti pritisak da se ukloni režim Bašara al Asada, kaže francuski predsednik

PARIZ - Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da, posle masakra u Huli, nije isključena "vojna intervencija" u Siriji, pod uslovom da ona bude pokrenuta posle odluke Saveta bezbednosti UN."Vojna intervencija nije isključena, pod uslovom da ona bude pokrenuta u skladu s međunarodnim pravom, odnosno posle odluke SB UN", rekao je Oland za francusku televiziju Frans 2. "Treba ipak naći rešenje koje ne bi obavezno bilo vojno. Sada treba izvršiti pritisak da se ukloni režim (predsednika) Bašara al Asada.Moramo naći drugo rešenje", dodao je šef francuske države.

Oland je ocenio da Siriji treba uvesti dodatne sankcije i rekao da će o tome pričati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom kada se budu sastali u petak u Parizu."On (Putin) i Kina najviše se protive pitanju sankcija. Mi moramo da ga ubedimo da ne smemo pustiti da režim Bašara al Asada ubija sopstveni narod", kazao je francuski predsednik.

Brojne zemlje širom sveta proterale su danas sirijske ambasadore i visoke diplomate, posle masakra 108 ljudi u Huli, u kome su, kako su navele UN, u blizini svojih kuća nasumično ubijene cele porodice, uključujući i decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track